Frogblue

Frogs

är hjärtat i varje frogblue-system och monteras i infällda dosor direkt bakom strömbrytarna till 230 V. Frogs kopplar, dimmar, mäter eller tar emot kopplingskommandon. De är grunden i det trådlösa frogblue-Bluetooth®-nätverket och har "virtuella ledningar" till andra frogs. Dessutom vidarebefordrar de meddelanden och ökar på så sätt räckvidden. Dataöverföringen mellan frogs sker uteslutande krypterat (128 bitar) och detta utöver Bluetooth®-krypteringen. Frogs är smarta och kräver varken elcentral eller kopplingsskåp. VDE-godkännandet garanterar att krav på brandskydd och elektrisk säkerhet uppfylls. Frogs är mycket energieffektiva (0,2 W) och loggar energiförbrukningen för sina kopplingar i flera månader.

Cubes

är puristiska och platta med en vit glasdesign. Via pekskärmen kan alla funktioner och scenarier för det intelligenta hemmet styras. De kommunicerar direkt med frogs via Bluetooth®.

Med 81 x 81 mm är Cubes lika stora som en strömbrytare och passar i en infälld dosa och matas där med 230 V. Rumstemperatur-, belysnings- och beröringsfria sensorer för larmutlösning är integrerade. Två ingångar kan användas för att kontrollera kontakter eller brytare.

Som en smartphone på väggen kompletterar den systemet med visualisering, passerkontroll, rörelsedetektering, kommunikation eller video. Med Wi-Fi-uppkopplingen, t.ex. via en router, kan du fjärransluta till frogblue HomeApp säkert när du inte är hemma. En variant med ljud för användning som porttelefon är under utveckling.

Boxes

är väderbeständiga frogs (IP56). De mäter utomhustemperatur, har en skymningsbrytare och tar emot satellittid.

Med akustiska eller optiska signaler indikeras larm i fastighetsstyrningen. Tack vare sin storlek har de flera styrkanaler så att de t.ex. kan styra fem lampor eller ventiler för golvvärme.

I en tom box kan vanliga frogs monteras så att de blir väderbeständiga.

Tillbehör

Innovation är vår styrka. I ett frogblue Smart Home styr en knapp hela huset. Belysning, jalusier och dörrar. Och alltid den dörr som knappen aktiveras framför.

Transpondern har därför en läges- och gestsensor. Håller man den uppåt, kopplar den belysningen. Håller man den nedåt reagerar jalusierna. Håller man den vågrätt öppnar den dörrar. Med aktiverad rumsidentifiering kopplar frogblue-transpondern endast belysningen i det rum där den befinner sig.

I varje läge kan knappen utifrån aktiveringsmönstret (dubbelklick etc.) ges fler funktioner, som t.ex. central avstängning i en byggnad. Alla styrkommandon kan naturligtvis konfigureras fritt.

Med frogLink-USB kan Bluetooth®-nätverket kopplas med hög hastighet till en dator eller fungera som gateway till andra system, som t.ex. MOBOTIX™-kameror.

MEST POPULÄRA PRODUKTER

frogblue HomeApp

frogblue ProjectApp för surfplatta eller dator är en konfigurationsapp för proffs som programmerar frogblues Smart Home & Building System.

Med frogblue ProjectApp kan systemet driftsättas och konfigureras. Tack vare Bluetooth-tekniken krävs inte ens nätverks- eller internetanslutning på plats. Alla systemkomponenter identifieras och visas automatiskt och kan konfigureras för den aktuella tillämpningen.

Med hjälp av namn i klartext underlättas driftsättningen ytterligare. Användaren styr systemet via HomeApp.

Systemkomponenterna identifieras och visas automatiskt av appen. Inställning, konfiguration och styrning är självförklarande och sker med ett klick eller ett reglage. Tillgänglig för alla vanliga surfplattor med iOS- eller Android-operativsystem.

frogblue HomeApp

frogblue HomeApp på smartphone, surfplatta och frogDisplay är en intuitiv app för styrning av ett trådlöst Smart Home & Building System för Android, iOS och PC.

Ljus, solskydd eller dörrkommunikation – med den här appen har du allt under kontroll. Användaren kan när som helst själv definiera eller anpassa scener i frogblue HomeApp. HomeApp kommunicerar direkt med frogs utan omvägar och slår på t.ex. belysningen blixtsnabbt via Bluetooth®. Naturligtvis även på distans med Wi-Fi och Internet. Alltid krypterat och säkert. 

Inställningen av HomeApp kommer automatiskt från ProjectApp som installatören använt vid installationen av frogblue-systemet. Den har alltså direkt information om rummen och namnet på belysning och dörrar. Så kan ett Smart Home se ut när allt kommer från samma tillverkare som med frogblue.

Vanliga frågor

Vad är Bluetooth-Mesh?

Mesh innebär att Bluetooth-enheter kan repetera signaler.

Vad är WLAN?

Trådlöst LAN eller WLAN (av engelskans Wireless Local Area Network) är ett samlingsnamn för olika typer av trådlösa lokala datornätverk. För att förhindra sammanblandning med VLAN bör termen ”Trådlöst LAN” användas, eller det mer specifika Wi-Fi.

Källa: Wikipedia

Vad är det för skillnad mellan WiFi och WLAN?

WiFi och WLAN är samma sak och betyder Trådlöst lokalt nätverk.

Källa: Wikipedia

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.